AC HAGA MÄSTARE

haga

En gång är ingen gång. Isak Göthssons AC Haga har nu gjort det för andra gången. Efter lång och hård kamp med främst Gidde Jokers, stod man slutligen som segrare och kunde posera med den åtråvärda “Lo pescetto”.

AC Haga kliver därmed upp på delad fjärdeplats över antalet ligatitlar – 2. Flest har Hajduk Hökåsen (8) och därefter följer MFF (4) och Gidde Jokers (3). Delar fjärdeplatsen gör man med numera nedlagda föreningen Lokomitov Klockartorpet och dess karismatiske manager Sebastian Jangholt.

Säsong 2016/2 blev en spännande historia på flera håll i tabellen, som tidigare rapporterat. I toppen skulle ACH och Gidde Jokers göra upp om guldet och spänningen stod sig ända in i näst sista omgången. Men när ACH i en jämn tillställning besegrat lokalrivalen Dynamo med 3-2 stod det klart. Guldet var säkrat och marginalen ner till Jokers i tabellen landade slutligen på 2 poäng.

Skytteligavinnare Diego Costa konstaterade:

Vi har gjort en kanonsäsong och är värdiga mästare. Vi vinner 18 av 22 matcher och vill tacka Jokers för en hård kamp ända in i på mållinjen. Jag är mycket nöjd över mina 31 mål och tangeringen av Ronaldos och Kuyts tidigare målrekord.

Bakom Jokers lyckades Hajduk Hökåsen till slut dra ifrån i kampen om tredjeplatsen och säkrade den med åtta poängs marinal, sex poäng bakom segraren. Klubben stod för en formidabel avslutning på säsongen och besegrade både Gidde Jokers och AC Haga under sista spelkvällen. Mesta mästerna har fortfarande inte hamnat utanför pallen under en ligasäsong. På en fin fjärdeplats hittar vi MFF som kan vara nöjda med en finfin säsong. Kan detta vara en början på återtåget mot en efterlängtad ligatitel? Man lyckades hursomhelst städa undan femteplacerade Skultuna Rangers som dock samtidigt stod för sin bästa insats någonsin i ligasammanhang. Fem poäng upp till MFF och sex poäng ner till sjätteplacerade Real Brandthovda blev slutresultatet. Rangers blir även de att räkna med framöver.

Real Brandthovda knep den sista platsen på övre halvan i tabellen, i tät strid med Dynamo Haga, bara två poäng bakom. Till åttondeplacerade Irsta BK får vi hoppa ytterligare fem poäng och till toppen av ett getingbo med fyra klubbar inom tre poäng. Bakom IBK placerade sig i tur och ordning Bjurhovda United, Västerås City och IFK Hökåsen. Sist men inte minst, med endast fyra inspelade poäng under debutsäsongen, finner vi Conny Gangstads Bäckby United som jumbo.

Grattis ACH och manager Göthsson till guldet!

Simon Pank, PES-Bladet.