ACH OCH HAJDUK I TOPP

haga

AC Haga och Hajduk Hökåsen rycker i tabellen – spellediga Gidde Jokers har allt i egna händer. Ungefär så kan lördagens spelkväll sammanfattas.

2016/1 (2) blev en lyckad afton, trots sent avhopp och endast två spelkonsoler till hands. Marcus “Jonken” Johanssons Gidde Jokers kom aldrig till spel och står därmed kvar på sina 12p på 5 spelade matcher. Istället såg två av de största konkurrenterna och tidigare mästarna AC Haga och Hajduk Hökåsen till att förbättra sina positioner i toppen. ACH mäktade med 4 segrar och två kryss och innehar därmed förstaplatsen med 24p, tätt följd av Hajduk en poäng efter med en match mindre spelad. Skrällgänget Skultuna Rangers lyckades dock inte helt följa upp succén från oktober och blandade segrar med förluster. Skultuna parkerar på en tredjeplats, fem poäng från täten. Denna tredjeplats bör kanske dock i realiteten ses som en fjärdeplats, om inte Gidde Jokers helt skulle misslyckas jaga ikapp från sin mycket fina utgångsposition. Tätt bakom Rangers hittar vi Dynamo Haga, Mälardalen FF och Bjurhovda United, alla med goda möjligheter att vara med och tampas med Skultunaklubben om platser på övre halvan. Längre ner i tabellen finner vi ett stort utropstecken samt en överraskning i negativ bemärkelse. Nederlagstippade Irsta BK har sannerligen fått igång spelet och lyckades högst överraskande plocka tre meriterande segrar på lördagen. Med sina 10p har man snart spelat in fler poäng än på de två föregående säsongerna tillsammans. Vi bevittnar ett litet genombrott som säkerligen stärker klubben inför nästa säsong. Däremot har många ögonbryn höjts över Real Brandthovdas kräftgång. Från succén 2015/1 har formen och insatserna succesivt dalat och ett trendbrott måste till om inte klubben ska göra IFK Hökåsen sällskap i bottenträsket när säsongen summeras. Nykomlingen IFK Hökåsen som i sin tur ännu inte tagit någon poäng kan dock glädjas åt klubbens första mål i ligasammanhang. Alltid något.

Det är i dagsläget ännu inte fastslaget om återstående matcher delas upp över en eller två spelkvällar. Det vi dock vet är att en rafflande säsongsavslutning är att vänta.