ACH PLOCKAR HEM DUBBELN – MÄSTARE FÖR FJÄRDE GÅNGEN

AC Haga fortsätter sitt magnifika segertåg och ser till att 2017/2 blir en säsong fansen sent skall glömma. Ytterligare en ligatitel att lägga till samlingen men även en inteckning i den nystartade Champions League-turneringen. En dubbel som ger eko i PES-världen.

Men det var inte helt enkelt och länge såg det ut som att Mälardalen FF hade övertaget i ligaracet. Det hela utmynnade i en strid mellan dessa två och ett forcerande Hajduk som tog in poäng på poäng i slutomgångarna. Men när Diego Costa & co sprang ut på Ängens IP för mötet med IFK Hökåsen i sista omgången visste de förutsättningarna; en poäng räcker för en tredje raka ligatitel. MFF och Hajduk stod då båda på 52 poäng, samma som AC Haga men var redan färdigspelade. Efter en nervös öppningskvart släppte sedan spärrarna och man sprang till slut hem en imponerande 0-5 seger inför en kokande bortaklack och stort mediauppbåd. Att Diego Costa även fixade en skytteligaseger var grädden på moset och fansen var lyriska. Tre raka ligasegrar är ett tangerat rekord och den totala titelskörden på fyra ligatitlar innebär delad andraplats med just Mälardalen FF.

Tabellen i sin helhet

tabell20172

ACH skulle till slut även bli starkast i Champions League där klubbar som FC Hajduk Hökåsen, Skultuna Rangers och Dynamo Haga rök redan i kvarten. I finalen besegrade man ett heroiskt kämpande Bjurhovda United som i mångas ögon något överraskande tagit sig ända till final. Väl i finalen visade man noll respekt och var länge i ledning innan hagaklubben kvitterade sent. I den efterföljande förlängningen orkade man till slut inte stå emot ACH:s tunga maskineri och 2-1 var till slut ett faktum. Dubbeln var säkrad liksom manager Göthssons legendstatus i klubben.

Europa League blev ett spännande inslag där de mindre namnkunniga klubbarna fick chansen att slåss om en ärorik titel. I finalen möttes två på pappret jämbördiga motståndare i IFK Hökåsen och Västerås City. Det som till en början var en jämn match svängde allteftersom till Citys fördel och den slutliga 2-1 segern kändes rättvis. Lukas Anderssons Västerås City mästare och därmed klara för Champions League säsong 2018/1.

Skribent: Erik Diva