ALDERWEIRELD ERSÄTTER HUMMELS

alderweireld

Det tog inte lång tid för Matheus Larsson att hitta en ersättare till borttradade Mats Hummels. Belgaren Toby Alderweireld, 25, är klar för Dynamo Haga till en kostnad av 137 miljoner.

Alderweireld beskrivs bäst som en modern försvarare som kan spela på alla positioner i backlinjen. Han må inte ha Hummels stjärnstatus eller karisma, men bör ändå ses som en stabil ersättare som förmodligen går rakt in i startelvan. Hans relativt unga ålder lär också lugna den supporterfalang som var emot försäljningen av Hummels. Reaktionerna efter den affären har alltså i efterhand gått isär, men de allra flesta verkar dock eniga om att Larsson gjort ytterligare en bra affär då han lyckats knyta till sig en spelare som Reus OCH en summa pengar. Han hyllades tidigare också för värvningen av Robben och om hans taktiska egenskaper som manager skulle fallera har han säkerligen en lovande karriär som affärsman att falla tillbaka på.

Tillbaka till värvningen av Alderweireld. Spelaren själv säger såhär om flytten:

“Det är givetvis svårt att gå in som direkt ersättare till Hummels, men jag gillar utmaningen och är extremt taggad att ta mig an den. Vi har många spännande lovande spelare och jag tror att vi på sikt kan vara med och fajtas om en ligatitel. Vi har världen bästa målvakt i Thibaut som jag känner extra bra från landslaget.”

Lyckas Larsson spela ihop laget kan säsong 2015/2 bli riktigt rolig för Dynamo Haga.