ANFALLSKRIS I BJURHOVDA

messi

Bjurhovda United får som bekant klara sig utan självaste Leo Messi när PES-Ligan forsätter på lördag. Även centertanken Olivier Giroud saknas och de båda beräknas missa de två inledande matcherna, mot regerande mästarlaget Gidde Jokers och jumbon Skultuna Rangers. Kris i förortslaget?

Säsongen kunde börjat bättre för Johan Lindbloms mannar. Endast två vinster på sex matcher och skadekris. Förutom nyss nämnda anfallare saknas även långtidsskadade John Obi Mikel och ytterbacken Azpilicueta och den inledande bortamatchen på Jokers Park kan bli en jobbig historia för tillresta fans. Skadan på Messi kom sannerligen olägligt då United mer än vanligt behöver sin frälsare att förlita sig till. En frälsare som heller inte gått att känna igen från tidigare säsonger. Trots ett mål och två assist har hans sedvanliga briljans lyst med sin frånvaro och många skeptiker hävdar nu att den lille argentinaren passerat sin peak. Den mångkulturella fotbollsälskande stadsdelen Bjurhovda är dock inte lika negativ. I brist på många andra av livets glädjeämnen är fotbollen religion och Messi gud och mannen på gatan har definitivt inte gett upp hoppet om sin kelgris.

Till lördagen är troligt är att snabbe André Schurrle får chansen från start tillsammans med givne Ballotelli på topp. En inledande seger skulle göra mycket för självförtroendet i en klubb som så sent som förra säsongen slutade på andra plats i ligan.