BJURHOVDA UNITED

Grundad: 2010
Klubbfärger: Grön/vit/svart
Manager: Johan Lindblom
Arena: Bjurhovda Arena
Aktiv:
2010-
Bästa placering:
2
Senaste placering:
3
Antal ligatitlar:
0
Antal cuptitlar:
1
Kultspelare:
Messi, Balotelli och Fellaini

Bjurhovda United grundades 2010 av Johan Lindblom. Johan är själv uppvuxen i den hårda förorten Bjurhovda belägen i stadens östliga utkanter, ett stenkast från det populära shoppingområdet Hälla. “United” belyser hur stadsdelen sluter upp kring en klubb som ämnar ena många nationaliteter om minoritetsgrupper. Bjurhovda United har också ligans kanske mest beryktade supporterfirma.

Klubben fick en tuff start under sin första säsong när man som enda nykomling 2010 ställdes mot rutinerat motstånd. Sakta men säkert lärde man sig grunderna och på senare år har man vid ett flertal tillfällen lyckats utmana i titelracet. Ingen ligatitel är ännu bärgad, men väl en cupseger. Segern i Kuyt Cup 2019 är klubbens främsta merit hittills.

Bjurhovda United har ännu inte visat stabilitet nog att tillhöra den yttersta toppen flera säsonger på raken, men blixtrar emellanåt till med fantastiska kampanjer. Med andraplatsen från 2018 i färskt minne är steget till att bärga “Pescetton” inte långt. PES-bloggens krönikor Simon Pank menar att det sker inom de närmsta fem åren.

Spelartruppen säsong 2022.
Januari, 2010

Klubben grundades

Bjurhovda United gjorde sin första säsong i PES-Ligan. (PES 2010)

3:e plats

Bjurhovda United placerade sig för första gången bland de tre bästa (PES 2016).

Januari, 2016
Maj, 2018

2:a plats

Bjurhovda United placerade sig för första gången bland de två bästa (PES 2018).

Cuptitel #1

Bjurhovda United vann sin första cuptitel när man vann Kuyt Cup (PES 2019).

September, 2018