BOMBEN – ANDERSSON AVGÅR

Lukas Andersson avgår från posten som manager för Västerås City. Beskedet kom idag på en extrainsatt presskonferens från Cityarenan.

Beskedet kommer som en chock för många och inte minst för Cityfansen som tagit Andersson till sina hjärtan efter förra säsongens Europa League-triumf. Andersson lyckades göra förvånansvärt starka resultat på kort tid och liten budget och hade nog, om han stannat, haft sina bästa år som manager för klubben framför sig.

LUKASFoto: Reuters
Andersson avgår med omedelbar verkan.

Rykten kring att något varit på gång florerade redan i söndags, när Pank & Diva fått information om att Andersson tänkt tala med pressen. Enligt källor nära Andersson var detta väntat då han ofta besökt Kalmar på senare tid och i samma veva missat den senaste PES-kvällen av samma anledning. Klubben skickade i samband med presskonferensen ut en kommuniké till media:

Efter 3 säsongers samarbete så har Västerås Citys manager idag valt att avgå från laget. Detta beror inte på några meningsskiljaktigheter eller fotbollsmässigt då laget tagit stora steg under dessa säsonger utan valet att kliva av som manager och lämna denna fantastiska liga är p.g.a. familjeskäl. Lukas Andersson har valt att flytta till Kalmar för att komma närmare sin flickvän och prova lyckan i södra delarna av Småland. Vi önskar Lukas all lycka till och han har i ett meddelande sagt att han alltid kommer vara ett VC-fan och att han tackar för förtroendet från klubben och alla tränarkollegor i ligan som han trivts oerhört bra med och att det inte är helt uteslutet att han en dag återvänder!

Managern fick under presskonferensen många frågor om han fått anbud från klubbar i PES-Ligan Kalmar, men hävdade bestämt att beslutet endast hade med familjesituationen att göra. Han valde dock att tacka sina kollegor i ligan i en lång utläggning:

Tack för allt grabbar, det har varit skitkul att vara en del av denna fantastiska sammanhållning men jag flyttar till Kalmar om 3 veckor och kan därför inte fortsätta att medverka. Ber om ursäkt att jag slutar mitt under en säsong men det blev så denna gång. Kör hårt och lycka till, jag kommer hålla ett öga på hur säsongen löper vidare.

Andersson kommer främst bli ihågkommen för att ha vunnit den första upplagan av Europa League. Han hade även ett gott öga för affärer och lyckades på kort tid värva ihop en spännande spelartrupp med små medel. Vad som händer med klubben Västerås City är ännu oklart, men troligt är att klubben och spelarna blir uppköpta av nya ägare och återigen deltar i ligan säsong 2018/2 under nytt namn. Klubben lämnar alltså Walk Over för denna säsong och resultaten från första spelkvällen ändras till 0-1 förluster. Det innebär alltså att de som förlorat eller tappat poäng mot Västerås City får en liten gratisskjuts uppåt i tabellen. Tabellen uppdateras under kvällen.

PES-Bladets redaktion vill också passa på att tacka Lukas för tiden i ligan och påpeka att detta är ett väldigt tråkigt besked. Lukas kom snabbt in i gänget och tillförde mycket med sin personlighet och sitt stora brinnande intresse för fotboll. Vi hoppas alla att du en dag återvänder till ligan. Lycka till!

Skribent: Erik Diva