HAJDUK BEHÅLLER LEDNINGEN

Med peskväll 2015/1 (2) avverkad står det klart att Hajduk Hökåsen behåller ledningen i ligan. Klubbarna närmast bakom har dock krympt avståndet och vi står inför en otroligt spännande upplösning. Nedan följer en sammanfattning om hur det gick för samtliga lag!

1. FC Hajduk Hökåsen

hajduk

Totalpäng: 31

Poäng 2015/1 (2): 13 (4-1-1)

Bästa match:  FC Hajduk Hökåsen – Mälardalen FF 4-0

Sämsta match: Real Brandthovda – FC Hajduk Hökåsen 3-0

Kommentar: Fortsatte sin fina segerrad och hade som mest 9 raka matcher utan poängtapp. Efter ett kryss hemma mot Gidde Jokers och förlust borta mot Real Brandthovda har dock ledningen till tvåan Jokers krympt till 4 poäng. Har dock klart bäst chans till ligatiteln som skulle bli klubbens åttonde i ordningen.

2. Gidde Jokers FC

jokers

Totalpoäng: 27

Poäng 2015/1 (2): 14 (4-2-0)

Bästa match: Irsta BK – Gidde Jokers FC 0-4

Sämsta match: Gidde Jokers FC – Bjurhovda United 3-3

Kommentar: Tog in en poäng på ledande Hajduk i totalen och parkerar på andra plats i tabellen. Spelade stabilt och tappade endast poäng i två kryssmatcher. Möter ärkerivalen  i sista omgången på hemmaplan och kan om resultaten gått deras väg tidigare under kvällen avgöra där.

3. AC Haga

haga

Totalpoäng: 25

Poäng 2015/1 (2): 15 (5-0-1)

Bästa match: Irsta BK – AC Haga 0-7

Sämsta match: Gidde Jokers FC – AC Haga 1-0

Kommentar: Fortsätter imponera på PES-världen efter en kanonkväll med 5 vinster av 6 möjliga. Förlorar endast mot regerande mästarna som avgör med matchens sista spark. Behöver besegra toppkonkurrenterna för att ha e chans på titeln, men oavsett resultat har ACH gjort en säsong klart över förväntan.

4. Real Brandthovda

brandthovda_2

Totalpoäng: 23

Poäng 2015/1 (2): 11 (3-2-1)

Bästa match: Real Brandthovda – FC Hajduk Hökåsen 3-0

Sämsta match: AC Haga – Real Brandthovda 3-0

Kommentar: Skulle bli ligans bästa nykomling någonsin om man lyckades hålla fjärdeplatsen. Bör dock istället fortsatt titta uppåt i tabellen då man fortfarande har god chans på topplaceringar. Stod för ligaomgångens knall när man krossade dittills obesegrade Hajduk Hökåsen med 3-0 på Santiago Brandthovdabeu.

5. Mälardalen FF

mff

Totalpoäng: 18

Poäng 2015/1 (2): 5 (1-2-3)

Bästa match: Mälardalen FF – Irsta BK 2-1

Sämsta match: Mälardalen FF – AC  Haga 0-4

Kommentar: Går i efterhand att konstatera att klubben blev lidande av turbulensen på managerposten. Mr. Bergström vann visserligen en match, men klubben rasade från andra till femte plats i tabellen. Med sju poäng upp till topp tre får fansen konstatera att inte heller detta är MFF:s år.

6. Dynamo Haga

dynamo_haga_3

Totalpoäng: 16

Poäng 2015/1 (2): 13 (4-1-1)

Bästa match: Dynamo Haga – Bjurhovda United 1-0

Sämsta match: Gidde Jokers – Dynamo Haga 2-0

Kommentar: Studsade tillbaka med stil efter öppningskvällen. Tog 13p (lika många som ledande Hajduk) och klättrade från nionde till en sjätteplats. Har fått igång passningsspelet och målproduktionen och kommer säkerligen fortsätta knipa poäng. Befinner sig tillsammans med MFF i ett ingenmansland i mitten av tabellen.

7. Bjurhovda United

bjurhovda

Totalpoäng: 11

Poäng 2015/1 (2): 5 (1-2-3)

Bästa match: Bjurhovda United – Skultuna Rangers 3-0

Sämsta match: Real Brandthovda – Bjurhovda United 2-0

Kommentar: Det går fortsatt tungt för fjolårstvåan som haft problem med skador på spelare och sjukdomar i tränarleden. Inledde starkt med fyra poäng på två matcher, men tappade sedan orken. Får inrikta sig på att blanda sig i kampen om femteplatsen, då topp 4 stuckit iväg för långt.

8. Irsta BK

irsta_2

Totalpoäng: 8

Poäng 2015/1 (2): 0 (0-0-6)

Bästa match: –

Sämsta match: Irsta BK – AC Haga 0-7

Kommentar: Läget är nattsvart i Irstaklubben efter sex förluster och noll poäng. Den starka defensiven från öppningskvällen är som bortblåst och målen tycks rasa in bakom Ochoa. Behöver även få igång målskyttet då man bara mäktat med fem mål framåt. Klubben får nu se sig om bakåt och se upp för ett Skultuna som verkar vara på gång.

9. Skultuna Rangers

skultuna_2

Totalpoäng: 7

Poäng 2015/1 (2): 7 (2-1-3)

Bästa match: Skultuna Rangers – Sevalla FC 3-2

Sämsta match: Bjurhovda United – Skultuna Rangers 3-0

Kommentar: Verkar ha vaknat till liv efter fiaskot i säsongspremiären. Med sju inspelade poäng är man inte längre jumbo och har bara fyra poäng upp till sjundeplacerade Bjurhovda United. Har hittat en trygghet i försvarsspelet och bjuder inte längre på storförluster. Med en mycket motiverad manager i Erik Söderholm kan detta bli en klubb att räkna med framöver.

10. Sevalla FC

sfc

Totalpoäng: 5

Poäng 2015/1 (2): 1 (0-1-5)

Bästa match: Bjurhovda United – Sevalla FC 1-1

Sämsta match: AC Haga – Sevalla FC 5-0

Kommentar: Stort kaos i klubben då manager Avelin insjuknade i vinterkräksjuka på matchdagen. Assisterande Daniel Winge kastades in i hetluften och hade som befarat svårt att styra klubben uppåt i tabellen. Är istället ny jumbo och Avelin har mycket att fundera över i sjuksängen. Lyckades dock plocka en viktig poäng i tuffa bortmatchen mot Bjurhovda United.