HAJDUK MÄSTARE – EFTER DRAMATIK

hajduk

Ännu i den 17:e spelomgången var det helt öppet. Två klubbar följde varandra åt och såg ut att göra upp om bucklan i den sista spelomgången i äkta Hollywood-anda. Men när Rangers grejade kryss mot ACH stod det klart, Hajduk var mästare för åttonde gången.

Det var segerrusiga Hajdukprofiler som mötte pressen efter slutsignalen. Ronaldo sprutade skumpa över kameramännen och Neymar och Coutinho körde sambadans inför samlat pressuppbåd. Det var tydligt att spelarna var lättade över att äntligen få bevisa att de klarar av att svara upp mot de skyhögt ställda förväntningarna. En historisk åttonde titel ser till att öka avståndet ner till MFF på andra plats med sina fyra.

AC Haga var besviket, men såg ändå till att köra över ett bakfullt och oinspirerat Hajduk i den sista omgången. 3-0 skrevs siffrorna till och var i underkant. Hajduk stannade till slut på 42p med ACH bara en poäng bakom. De två klubbarna var till slut överlägsna i toppen. På 29p, tolv poäng efter, sprattlade Bjurhovda United till med en imponerande tredjeplacering. Man manövrerade sig fram genom det extremt jämna mittenskiktet och avslutade säsongen på bästa sätt. En bronspeng att addera till ett tidigare silver och klubben börjar så sakteliga samla på sig meriter. På plats fyra och fem bara en poäng bakom finner vi Dynamo Haga och Gidde Jokers. En missräkning för regerande mästarlaget som dock tvingades klara sig utan manager Johansson sista spelkvällen. Dynamo ska vara mycket nöjda med sin fjärdeplacering som bådar gott inför framtiden.

På nedre halvan och sjätte plats hamnade forna storklubben Mälardalen FF. Klubben som tippades topp 3 misslyckades återigen att leva upp till förväntningarna och glansdagarna känns alltmer avlägsna. Sjundeplacerade Skultuna Rangers fick en raketstart och toppade ligan efter första spelkvällen. Därefter gick det sämre och fansen fick smärtsamt se på när klubben dalade ner genom tabellen. Kapacitet finns men stabiliteten måste bli bättre om klubben på allvar vill utmana i toppen. Real Brandthovda gjorde tvärtom och inledde svagt för att sedan repa sig mot slutet. Denna gång räckte det endast till en åttondeplats men håller formen i sig vet vi sedan tidigare att man kan slåss om bättre placeringar. De två bottenlagen Irsta BK och IFK Hökåsen hamnade just där de flesta experter tippat dem. Irsta förbättrade dock sin poängskörd något gentemot tidigare säsonger och IFK lyckades till slut skrapa ihop ett par segrar.

En mycket intressant och spännande säsong är till enda och vi ser alla fram emot nästa.

Erik Diva