INFÖR TRANSFERFÖNSTRET – FEM MÖJLIGA ÖVERGÅNGAR

När säsongen så småningom börjar lida mot sitt slut är det åter dags för transferfönstret att öppna. PES-bloggen har gjort en sammanställning över de fem största potentiella övergångarna denna sommar!

5. Ilkay Gundogan, 25, IMF, Irsta BK
gundogan
Pris: 275-350M
Tänkbar klubbadress: Mälardalen FF, AC Haga, Real Brandthovda
Kommentar: Ilkay Gundogan har aldrig riktigt fått chansen i ett IBK som förtroget förlitat sig till Xabi Alonso och Blaise Matuidi och tidigare även Steven Gerrard på det centrala mittfältet. Många ögonbryn har höjts över detta faktum och falanger inom klubbens ökända supporterklubb Green Army har ifrågasatt manager Joakim Mathiesens ledarskap genom banderoller och plakat på läktarna. Den turkfödde tysken sägs själv vara fast besluten att kriga sig till en plats i startelvan genom hårt arbete. Hans agent är dock inte lika ödmjuk och ställde tidigare i veckan ett ultimatum till klubben: “Gör Ilkay till en startspelare annars lämnar han i sommar”. Detta har naturligtvis satt igång spekulationer och mest angelägna lär Mälardalen FF vara. Andrea Pirlo närmar sig slutet av sin karriär och Gungogan är med sin fina teknik och sitt spelsinne den perfekta arvtagaren. AC Haga har även de tunt på det centrala mittfältet och Göthsson sägs beundra Gundogans kvaliteter. Ett ytterligare alternativ är Real Brandthovda som behöver bredda sitt mittfält och har öronmärkt betydande kapital för det kommande transferfönstret.
——————————————————————–
4. Romelu Lukaku, 22, CF, AC Haga
lukaku
Pris: 350-450M
Tänkbar klubbadress: FC Hajduk Hökåsen, Västerås City, Gidde Jokers
Kommentar: Romelu Lukaku har haft ett par riktigt tunga säsonger på bänken i ett framgångsrikt ACH. Diego Costa är given i den centrala anfallsrollen och manager Göthsson föredrar att komplettera honom med rörliga ytterforwards som Hazard och Memphis Depay. Lukaku medger själv att förändring är ett måste för hans fortsatta utveckling och troligt är att han lämnar under kommande transferfönster. Hajduk Hökåsen har nämnts som en trolig köpare då Kalle Mårtens länge beundrat spelaren och velat förstärka på positionen. Frågan är dock om Göthsson är
villig att sälja till en toppkonkurrent? Detsamma gäller Gidde Jokers som lär fundera över en framtid utan en åldrande Ibrahimovic. Lukaku skulle kunna vara den perfekta ersättaren den dagen Zlatan lägger skorna på hyllan. Även Västerås City ska vara intresserat då manager Anderssons anfallsuppsättning ser skral ut på pappret. En värvning av Lukaku skulle glädja fansen och vara ett incitament för klubbens vidare satsning.
——————————————————————–
3. Angel Di Maria, 27, YMF, Dynamo Haga
di maria
Pris: 450-550M
Tänkbar klubbadress: Real Brandthovda, Västerås City, IFK Hökåsen
Kommentar: Det är inte någon hemlighet att Di Marias och Matheus Larssons relation är ansträngd. Mittfältsstjärnan som värderas till 300M, har inte alls imponerat på sin manager och hamnat ett par hack ner i hierarkin på Dynamo Park. Enligt källor inom klubben har interna bråk i omklädningsrummet briserat då Di Maria ansett att spelare som Reus och Robben särbehandlats av managern. En flytt under sommaruppehållet ter sig allt mer trolig och Real Brandthovda, med sin stora plånbok, pekas mest intensivt ut som ny klubbadress åt den dynamiske argentinaren. Även Västerås City som öppet deklarerat att de är ute efter stora namn följer utvecklingen. En ytterligare klubb som skulle kunna vara på alerten är IFK Hökåsen som potentiellt kan sitta på stora
tillgångar om superstjärnan Luis Suarez slutligen lämnar klubben.
——————————————————————–
2. Raheem Sterling, 20, YMF, Gidde Jokers FC
sterling
Pris: 500-600M
Tänkbar klubbadress: Mälardalen FF, Dynamo Haga, Irsta BK
Kommentar: Supertalangen Raheem Sterling har inte alls fått det genomslag många förutspådde i Gidde Jokers. På senare tid har han gång efter annan fått stå åt sidan till förmån för Douglas Costa, en spelare som sägs vara en personlig favorit hos Johansson. På andra kanten i ett 4-4-2 är Gareth Bale given och det har under en tid i den lokala gideonsbergspressen spekulerats över engelsmannens framtid i klubben. MFF ska enligt uppgifter ha kontaktat Jokers ledning för att diskutera en övergång. Berglund förespråkar som bekant en rörlig och fartfylld fotboll där Sterlings genombrottsförmåga skulle ge klubben en ytterligare dimension offensivt. Även Dynamo Haga ryktas hålla ett öga på spelaren som en tilltänkt ersättare till flyttomryktade Di Maria. Irsta BK är i sin tur alltid intresserade av spelare med Liverpool-anknytning och Sterling skulle definitivt kunna vara en viktig bricka i klubbens framtida satsning mot att etablera sig högre upp i tabellen.
——————————————————————–
1. Luis Suarez, 29, CF, IFK Hökåsen
suarez
Pris: 650-800M
Tänkbar klubbadress: FC Hajduk Hökåsen, AC Haga, Gidde Jokers FC, Real Brandthovda
Kommentar: Att Daniel Winge föredrar Higuain framför Suarez råder det inga tvivel om. Den målfarlige argentinaren har varit given på topp sedan Winge tog över klubben. Suarez har visserligen fått hyggligt med speltid men uppges samtidigt vara besviken över att inte vara det självklara förstavalet. Winge har fått mycket kritik i media över detta och transferspekulationerna har som bekant varit igång länge. Suarez menar själv via sin agent att han kan tänka sig flytta om rätt klubb langar upp stålarna. Vilken klubb har då råd och vart är det troligt att Suarez själv vill? Hajduk Hökåsen har vid upprepade tillfällen länkats samman med uruguayanen och där får han förutom flera sydamerikanska lagkamrater god chans till att vinna den åtråvärda Pescetton. Klubben har samtidigt gott om pengar och skulle säkerligen kunna hosta upp transfersumman. Andra klubbar som skulle kunna vara intressanta är givetvis övriga toppklubbar som AC Haga, Gidde Jokers och Mälardalen FF. Real Brandthovda bör heller inte förglömmas då de har möjligheten att bjuda över samtliga om ett budkrig skulle aktualiseras.
——————————————————————–
Simon Pank