IRSTA OCH DYNAMO I MONSTERAFFÄR

hummels

Det har en tid ryktas att Irsta varit på jakt efter en mittback av högsta klass. Dynamo Hagas Mats Hummels var en av spelarna som fanns på klubbens radar och nu är affären i hamn. Dynamo får  i utbyte mittfältaren Marco Reus och en summa på 50 miljoner.

Dyrt kan tyckas, men smakar det så kostar det. Det finns inte mittbackar av Hummels klass i överflöd och med transfern visar Joakim Mathiessen tydligt sitt missnöje med sin befintliga försvarsuppsättning. Är man beredd att ge upp en spelare som Reus så menar man allvar. Hummels om flytten:

“Jag är mycket smickrad över intresset och att managern är villig att offra en spelare som Reus för att få hit mig. Jag kommer att få en viktig roll i försvaret och är väldigt motiverad att ta mig an uppgiften.”

Matheus Larsson fortsätter i sin tur att snickra på offensiven som börjar se riktigt ståtlig ut. Troligt är att han ämnar använda Reus i en offensiv mittfältsroll eller som släpande anfallare då han redan har två yttrar av klass i Robben och Di Maria. Det blir också spännande att se hur han planerar att fylla hålet i mittförsvaret.