KANE TILL MFF FÖR REKORDSUMMA

harrykane

Harry Kane, 21, är klar för Mälardalen FF. Efter en lång budgivning med tre inblandade klubbar landar slutpriset på smått fantastiska rekordsumman 250 miljoner.

Harry Kane har haft en utomordentlig  höst och öst in mål på längre nivå. Att han förr eller senare skulle bli en PES-ligaspelare rådde det inget tvivel om och frågan var bara när och för hur mycket. MFF har under en tid ryktats vilja föryngra laget och sägs länge ha varit intresserat av den unge engelsmannen. Även klubbar som Dynamo Haga och Hajduk Hökåsen hade Kane som prioriterad värvning vilket till slut landade i ett budkrig. MFF spände musklerna och drog till med monsterbudet 250M, vilket räckte för att säkra spelaren namnteckning. Summan 250M slår det tidigare transferrekordet på 220M då Bastian Schweinsteiger lämnade Hajduk Hökåsen för Skultuna Rangers.

Harry Kane om övergången:

“Jag känner mig förstås överväldigad över intresset och pengarna MFF valde att spendera på mig. Jag lever min dröm och hoppas kunna etablera mig som en bra PES-ligaspelare i framtiden”.

Mälardalen FF:s supportrar som inte haft mycket att glädjas över de senaste säsongerna är mycket nöjda med övergången. Kjell Berg, president för MFF Ultras:

“Vi ser detta som ett tecken på att klubben vill vara med och slåss om de bästa spelarna och även i förlängningen de ädlaste titlarna. MFF är en storklubb och ska alltid sikta på att vara med i toppen. Kane är en perfekt spelare för klubben och är enligt mig den bästa ersättaren till Van Persie”.

Robin Van Persie ryktas alltså i sin tur lämna klubben iom värvningen av Kane och MFF ska i skrivande stund fundera över ett stort bud från Skultuna United. Fortsättning följer.