FÖRHANDSTIPSET: Plats 10

Det börjar dra ihop sig till säsongsstart i PES-Ligan Västerås. För att även dra igång snacket har PES-Bladet bestämt sig för att göra ett förhandstips där klubbarna rankas utifrån fyra parameterar. Klubbarna belönas med poäng utifrån den position de har inom varje kategori från 1-10, där plats 1 givetvis är bäst. Den klubb med lägst poäng hamnar i slutändan högst upp i förhandstipset. Vilka är då dessa fyra parametrar?

  1. Spelartruppens styrka – Medelskickligheten på spelartruppen.
  2. Experternas åsikt – Experter tippar hur ligan slutar. Tipsen slås ihop och ett genomsnitt kalkyleras.
  3. Managerns skicklighet – Samma experter rankar ligans managers. Ett genomsnitt av deras personliga rankinglistor.
  4. Den historiska aspekten – Hur tunga meriter klubbarna har. Antalet titlar räknas. Skulle två eller flera klubbar ha lika många avgör antal poäng i All-time-tabellen.

PES-Bladet rankar på plats 10…

RÅBY ROVERS

  • Grundad: 2020
  • Manager: Sami Roos
  • Säsonger: Debutant
  • Ligatitlar: 0
  • Cuptitlar: 0
  • Färger: Mörkblå/Ljusblå/Guld

SPELARTRUPPENS STYRKA – 10p

Råby Rovers är det senaste tillskottet i PES-Ligan och har därmed i jämförelse med övriga begränsad erfarenhet av allt vad PES innebär. Att värva ihop en 26-mannatrupp är inte lätt, särskilt när de bästa spelarna inte heller är tillgängliga. Vi på PES-Bladet tycker dock att manager Sami Roos gjorde ett bra jobb och lyckades sno åt sig ett par riktigt spännande namn. Storstjärnan Antoine Griezmann och inte minst supertalangen Erling Braut Haaland kritade på för klubben. Medelskillen stannade dock på blygsamma 83,4, lägst score av samtliga lag. För detaljerad info, klicka på bilden nedan för att se i hög upplösning.

EXPERTERNAS ÅSIKT – 10p

När flertalet välmeriterande PES-Västeråsprofiler ombads tippa hur ligan slutar var nästan samtliga överens: Råby Rovers blir säsongens jumbo. Vetskapen om hur tuff debutsäsongen faktiskt brukar vara ligger säkerligen till grund för detta. En annan anledning är troligen att Sami Roos fortfarande är ett okänt namn för många och kunskapen om hur väl utvecklade hans PES-förmågor är, är begränsad. Sami kan alltså debutera helt utan press, då allt annat än jumboplatsen måste ses som en framgång. Klubben tippades som högst på 9:e plats.

MANAGERNS SKICKLIGHET – 10p

Samma sak här. Dålig scouting och erfarenhet av hur svårt det är att etablera sig ligger som grund för den dåliga poängen. Det har dock börjat florera rykten om att Roos själv införskaffat PES och för närvarande ligger i hårdträning inför premiären. Kanske ger detta extra tändvätska att motbevisa tvivlarna.

DEN HISTORISKA ASPEKTEN – 10p

Som debutant är det omöjligt att ha några meriter överhuvudtaget som räknas. Men vem vet, om 10 år kanske Råby Rovers tillhör de absolut främsta.

SAMMANFATTNING

Råby Rovers går in i säsongen utan några förväntningar vilandes på sina axlar. Allt förutom den 10:e plats man tippas hamna på här får ses som ett positivt resultat. Det blir spännande att följa manager Roos och se vad han kan åstadkomma i PES-Ligan.

FÖRHANDSTIPSET INFÖR SÄSONG 2021

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 – RÅBY ROVERS – 40p

Skribenter: Erik Diva & Simon Pank