FÖRHANDSTIPSET: PLATS 8

Det börjar dra ihop sig till säsongsstart i PES-Ligan Västerås. För att även dra igång snacket har PES-Bladet bestämt sig för att göra ett förhandstips där klubbarna rankas utifrån fyra parameterar. Klubbarna belönas med poäng utifrån den position de har inom varje kategori från 1-10, där plats 1 givetvis är bäst. Den klubb med lägst poäng hamnar i slutändan högst upp i förhandstipset. Vilka är då dessa fyra parametrar?

  1. Spelartruppens styrka – Medelskickligheten på spelartruppen.
  2. Experternas åsikt – Experter tippar hur ligan slutar. Tipsen slås ihop och ett genomsnitt kalkyleras.
  3. Managerns skicklighet – Samma experter rankar ligans managers. Ett genomsnitt av deras personliga rankinglistor.
  4. Den historiska aspekten – Hur tunga meriter klubbarna har. Antalet titlar räknas. Skulle två eller flera klubbar ha lika många avgör antal poäng i All-time-tabellen.

PES-Bladet rankar på plats 8…

IFK HÖKÅSEN

  • Grundad: 2015
  • Manager: Daniel Winge
  • Säsonger: 8
  • Ligatitlar: 0
  • Cuptitlar: 0
  • Färger: Blå/Vit/Röd

SPELARTRUPPENS STYRKA – 4p

Daniel Winge har fortfarande mycket att bevisa på planen, där hans lag aldrig lyckats nå en framskjuten placering i tabellen. I rollen som sportchef har han däremot varit väldigt vass på senare tid. Spelartruppens förvandling sedan klubben grundades har varit häpnadsväckande och han förfogar idag över ligans starkaste mittfält och totalt fjärde starkaste grupp spelare. Det är inte en samling halvskadade dalande stjärnor heller, medelåldern ligger på 26,7 vilket är näst yngst i ligan. En bra plats i draften säkrade även det stora framtidshoppet Jadon Sancho som på sikt väntas bli en riktig storspelare. Daniel Winge har materialet för att lyckas, nu återstår bara att få till det på planen också. Medelskillen hos IFK Hökåsen är 84,8. För detaljerad info, klicka på bilden nedan för att se i hög upplösning.

EXPERTERNAS ÅSIKT – 9p

Det faktumet att IFK Hökåsen aldrig lyckats etablera sig, ens som ett mittenlag i ligan, ger dem en låg poäng när experterna får tycka. Ofta har man slagits i botten av tabellen med klubbar som Bäckby United och Mälarstrand United och när ingen av dem heller längre deltar är det svårt att se att denna säsong ska bli ett undantag. Besegrar man nystartade Råby Rovers eller blir man tabellens jumbo? Den erfarenhet man ändå besitter borde räcka för slippa hamna allra sist, enligt experterna.

MANAGERNS SKICKLIGHET – 9p

Som vi tidigare konstaterat kanske Daniel Winge passar bättre i styrelserummet, förhandlandes med spelare, än vid sidlinjen. En förstklassig manager i PES-Ligan behöver hålla hög nivå inom båda områden om han ska lyckas ta sin klubb till det absoluta toppskiktet. Enligt PES-Ligans experter har Daniel Winge en del jobb kvar att göra för att kunna benämnas bland de största namnen. Kanske är detta säsongen då det äntligen lossnar?

DEN HISTORISKA ASPEKTEN – 9p

Titelskåpen gapar ännu tomma på hemmaarenan, Ängens IP. En finalförlust i dåtidens svar på Aroscupen är det närmsta man kommit äran av att vinna en trofé. 107 inspelade poäng totalt är dock 107 fler än Råby Rovers. Detta garanterar dem 9 poäng i denna kategori.

SAMMANFATTNING

IFK Hökåsen brukar traditionellt ha svårt att hävda sig mot de starkaste motståndarna på planen. Till denna säsong har dock manager Winge byggt en riktigt stark trupp och möjligtvis kan hans största stjärnor äntligen visa vägen nere på den virtuella gräsmattan. Totalpoängen 31 räcker till en åttondeplats i PES-Bladets förhandstips.

FÖRHANDSTIPSET INFÖR SÄSONG 2021

1

2

3

4

5

6

7

8 – IFK HÖKÅSEN – 31p

9 – REAL BRANDTHOVDA – 32p

10 – RÅBY ROVERS – 40p

Skribenter: Erik Diva & Simon Pank