FÖRHANDSTIPSET: PLATS 9

Det börjar dra ihop sig till säsongsstart i PES-Ligan Västerås. För att även dra igång snacket har PES-Bladet bestämt sig för att göra ett förhandstips där klubbarna rankas utifrån fyra parameterar. Klubbarna belönas med poäng utifrån den position de har inom varje kategori från 1-10, där plats 1 givetvis är bäst. Den klubb med lägst poäng hamnar i slutändan högst upp i förhandstipset. Vilka är då dessa fyra parametrar?

  1. Spelartruppens styrka – Medelskickligheten på spelartruppen.
  2. Experternas åsikt – Experter tippar hur ligan slutar. Tipsen slås ihop och ett genomsnitt kalkyleras.
  3. Managerns skicklighet – Samma experter rankar ligans managers. Ett genomsnitt av deras personliga rankinglistor.
  4. Den historiska aspekten – Hur tunga meriter klubbarna har. Antalet titlar räknas. Skulle två eller flera klubbar ha lika många avgör antal poäng i All-time-tabellen.

PES-Bladet rankar på plats 9…

REAL BRANDTHOVDA

  • Grundad: 2014
  • Manager: Joakim Eriksson
  • Säsonger: 8
  • Ligatitlar: 0
  • Cuptitlar: 0
  • Färger: Orange/Svart/vit

SPELARTRUPPENS STYRKA – 8p

Nygamle Joakim “Glapp” Eriksson ställdes inför samma uppgift som Sami Roos, då han skulle värva ihop ett helt lag från scratch. Eriksson valde till skillnad från Roos att utgå från etablerade stjärnor som skulle kunna leverera här och nu. Spelare som Aubameyang, Cavani, Kroos och Muller är aktade inom fotbollskretsar och en kärna som inger respekt. Lägg därtill en stark startelva överlag och Eriksson har fint material att återstarta klubben med. Medelskillen hos “Apelsinerna” är 83,8 vilket innebär åttonde starkast spelartrupp. För detaljerad info, klicka på bilden nedan för att se i hög upplösning.

EXPERTERNAS ÅSIKT – 8p

Ett helt år har passerat sedan Eriksson deltog i PES-Ligan senast. Trenden innan avhoppet var heller inte positiv då klubben sakta men säkert dalat i tabellen sedan den smått magiska fjärdeplatsen under debutsäsong 2015/1. Där och då spåddes Eriksson en lysande framtid i PES-Ligan och det talades vitt och brett om Real Brandthovda som ett möjligt framtida mästarlag. Kanske var brejket precis vad den gode “Glapp” behövde för att hitta motivation att gå in för uppdraget helhjärtat igen. Det blir mycket spännande att följa hans nya kampanj och se vart den leder både honom och klubben. Experternas dom är dock tydlig; Real Brandthovda får denna säsong sikta in sig på en kamp i tabellens nedre regioner.

MANAGERNS SKICKLIGHET – 8p

Erikssons kanske främsta förmåga som manager är coachningen under match. Hans lag lyckas då och då få ut maximalt av materialet och kan i sina bästa stunder besegra vilken motståndare som helst. Med en offensivt orienterad grundidé och ett snabbt och rappt passningsspel försöker man alltid dominera motståndet. Ett modigt spel som dock medför stora risker och ibland kan leda till många mål i baken. En optimistisk naivitet som kanske inte är tillräckligt cynisk för att anses helt genomtänkt. Experterna rankar Eriksson som ligans åttonde starkaste manager.

DEN HISTORISKA ASPEKTEN – 8p

Trots åtta säsonger i PES-Ligan har klubben ännu inte lyckats vinna någon titel. Närmast var man faktiskt under den bejublade debutsäsongen, som tidigare nämnt. Poängen i All-time-tabellen räcker dock för att placera klubben på en åttonde plats och inkassera 8 poäng inom denna kategori.

SAMMANFATTNING

Real Brandthovda hamnar med sina 32 poäng i denna sammanräkning på 9:e plats i PES-Bladets förhandstips. En låg position kan tyckas med tanke på Erikssons höga högstanivå, när spelet stämmer. Klubben får helt enkelt se till att motbevisa oss på planen och överraska alla igen. Det är trots allt på planen Eriksson trivs bäst.

FÖRHANDSTIPSET INFÖR SÄSONG 2021

1

2

3

4

5

6

7

8

9 – REAL BRANDTHOVDA – 32p

10 – RÅBY ROVERS – 40p

Skribenter: Erik Diva & Simon Pank