KRÖNIKÖR PETA SNORÉN: SÄSONGEN ÄR IGÅNG

Första kvällen först i tabellen! I början brukar det alltid vara någon som drar iväg men vem skulle det bli i år? Isaks AC Haga? Nej, verkligen inte.. AC Haga ligger på en 6e plats, detta innebär att de ligger under mittstrecket!

Ovanligt? Ja, verkligen. AC Haga brukar tugga igång ordentligt men kvällen visade sig inte bli som vanligt. Piskade av Gidde Jokers och lamslagna av Råby Rovers och AC Haga vill nog bara glömma allt och börja om när nästa Peskväll tar vid. Regerande mästarna Hajduk Hökåsen då? Nej, en delad 3e plats på 10 poäng. Om det inte hade varit för den borttappade 2-0 ledningen mot MFF så hade de 10 poängen varit 12. Istället slutade den matchen 2-2 och blev därmed en stor besvikelse för Kalle o Co, nu får dem istället dela 3e platsen med Sebastian och hans gulsvarta Lokomotiv Klockartorpet.

Ja, så om Lokomotiv inte heller slutade först i tabellen vilka var det då som tog hem den första kvällen i pesligan 2020/2021? Mälardalen FF? De har inte varit på tapeten sen ett flertal säsonger tillbaka nu? Vem annars skulle kunna hota? Kvällen inleddes med två matcher, på A planen ställdes Gidde Jokers mot Mälardalen FF och på B planen ställdes Bjurhovda United mot Råby Rovers. Om man vetat utgången i förväg skulle man ha kallat B planen för A+ och A planen för D- i alla fall om betygsättningen berott på underhållningsnivån. På A planen (D-) fick vi se 1-1 i en pisstråkig match mellan Jokers och MFF…. Det enda som möjligen skulle kunnat ses som smått underhållande var Coach Robins besvikenhet som visade sig i form av skrik, hårda ord, gråt och tårar. Mycket kom ut genom munnen och fingrarna var stelopererade, det sist nämnda gällde för båda coacherna – ingen ginga här på långa vägar.

En besviken Berglund skojar till det efter premiärmatchen.

Istället bjöds underhållningen på B planen (A+) av Bjurhovda United som började med 1 mål sen 2, 3 – 4 och fortsatte så tills klockan slog 90 minuter och resultatet 9-0 var ett faktum! En tung start för båda två men på helt skilda vis.. Det är så man välkomnar nykomlingarna Råby Rovers till PES ligan Västerås. Att det skulle bli Carl johans Bjurhovda United som skulle ånga på ordentligt är något som inte sker ofta, sen på vilket vis? Det smattrade på ordentligt! Pang pang pang pang! Den enda som rådde på Bjurhovda under kvällen var Isak och hans AC Haga och det var även den enda segern som Haga plockade hem. I den 6e och avslutande matchen ställdes B-hovda mot de regerande mästarna Hajduk Hökåsen! En jämn match om det inte var för den sista baljan för kvällen när Cuadrado stänkte in 2-1. En vacker hörnvariant där bollen slås kort mot första stolpen – väl där skarvas den av Marquinhos till en inlöpande Cuadrado som vackert tar ned den på bröstet och slår till på volley o bollen seglar ner i det nedersta högra hörnet. Otagbart men godtagbart för Bjurhovda som i och med detta resultat nu hamnar på hela 15 poäng med 20 gjorda mål, ett guld mått nästan med full pott!

Bjurhovdas Marquinhos skarvar fram bollen till Cuadrados 2-1-mål i segern över Hajduk.

Någon som verkligen hänger på Johan och hans Bjurhovda är Jokrarna Gidde Jokers som även har chans att gå förbi om de vinner sin nästa match. De hamnar efter kvällen på 13 poäng, som tvåa två poäng bakom – men hur? Det började somsagt med en pisstråkig match men en match som skulle kunnat gå till historien på grund av den minst underhållande match någonsin samt bristande teknik som speltillverkaren Konami utsätter sin käraste pesfantaster med. Ja, det hade kunnat gått till historian om det nu inte var för att det sker allt för ofta i PES att CPU får sätta gränsen på spelarnas talang. Se bara i den 26:e matchminuten när Aguero gör 1-1 pga CPU som går in och tar över Robins spelkontroller genom att skifta gubbe. Förutom detta kryss så plockade alltså Jokers in 4 raka segrar, blandannat så slog dem AC Haga med hela 3-0 efter att Aguero haft lekstuga, den lekstugan höll han nästan hela kvällen då han nu toppar skytteligan med hela 8 mål, 3 mål framför Mälardalens Benzema som även han hade en bra kväll.

Jokers Aguero rinner igenom ett slapphänt MFF-försvar och placerar in den första av åtta fullträffar för kvällen.

Irsta BK fick ställa in pga grund av Covid19 som troligen har smittats i de trånga närgångsinbjudna omklädningsrum som finns på Ullevi. DubbelDusch TrubbelUshh.. En annan som inte heller hade roligt men som ändå var med ikväll hade var comeback laget Branthovda som lyckades knipa en poäng genom att kryssa mot AC Haga! Men de som verkade ha det svårast av alla var slutligen IFK Hökåsen med 0 poäng, 1 gjort mål och 12 insläppta så slickar de därmed botten. De var dock nära att de liksom Branthovda skulle få en pinne när derbyt “Genom gropen till helvetet” brakade loss nere på Ängen! IFK Hökåsen mot Hajduk Hökåsen.. 0-0 stod sig länge men i den 88 minuten slog det till när 0-1 placerades in av Hajduk Hökåsens Neymar! Ett helvete för IFK en lättnad för Hajduk.

Tillsammans under strecket bildar då alltså Irsta, Branthovda och IFK Hökåsen botten – dock värt att notera är att Irsta inte har någon spelad match ännu och de har varit riktigt heta stundtals på senare år så mig veterligen så kommer Irsta inte vara sämre än 6/7:a när deras eftersläpande kamper är avklarade – det kan jag beta tusenlappar på. Detta i samband med den ovanliga starten innebär därmed att Pesligan Västerås är extra öppen i år. Så, varför är den extra öppen? Jo, det var som sagt inte de vanliga lagen som tog täten och det är inte många som nu tror att Bjurhovda kan hålla i det här. Utom Johan själv då, i intervjun han gav efter segern mot Hajduk så var han fåordig men bestämd “Jag har inte så mycket mer att att säga än att jag har hittat flytet” säger han och han fortsätter “Det väntar mer, akta er säger jag bara, tja..” sedan lämnar han hastigt intervjun.

Gåtfulle Bjurhovdamanagern Lindblom lämnar plötsligt podiet under segerintervjun.

Vi får se om det är tomma ord eller om det ligger något i det han säger – ingen vet ännu, det får framtiden visa. Nykomlingen Råby Rovers då? Började med en 0-9 förlust. Nej då, de kämpade på bra och ligger nu på 4 poäng precis ovanför bottenstrecket efter en sen vinst mot IFK där Haaland gjorde enda målet 0-1. Sen inte att glömma, 2-2 matchen mot AC Haga. Bra jobbat där!

Skribent: Peta Snorén