SILLY SEASON: Olsen allt närmare MFF i bytesaffär

Säsong 2022 är ännu inte färdigspelad, men det hindrar inte ligans managers från att diskutera övergångar till nästa säsong. Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen ryktas nu bli den sjunde svensken i manager Berglund lagbygge.

MFF:s manager, Robin Berglund.

Olsen, för närvarande i Real Brandthovda har en tuff säsong bakom sig. Det har bara blivit ett fåtal matcher i ligan bakom klubbens förstemålis, polacken Fabianski. Olsen har länge ryktats vilja byta klubb och pekat på svenskkolonin MFF som möjlig adress. Experter har dock menat att Olsen bör vara nöjd med att ens ta en plats i en PES-ligan-trupp med tanke på sin låga skill. En skill som ser ut att droppa ytterligare från 82 till 76. Är detta verkligen en spelare som Berglund vill satsa på?

Troligtvis ja. Berglund är en av få managers som inte stirrar sig blind på overall-skills utan istället fokuserar på att bygga sitt lag kring spelare han uppskattar. Och han verkar uppskatta svenska och nordiska spelare i synnerhet. Förutom de sex svenska inslagen i truppen tillhör även norrmannen Ödegaard klubben.

I motsatt riktning förväntas rutinerade Keylor Navas gå. En spelare som mycket väl kan peta Fabianski och bli förstemålis för Brandhovdaklubben. En mycket fin trade för Joakim Eriksson alltså, om detta rykte stämmer.

Skribent: Simon Pank