SILLY SEASON

Det är den tiden på PES-året igen. Tiden då rykten om det nya spelet och spelarövergångar börjar dyka upp. Nyligen presenterades en lista över tillgängliga spelare till årets draft och genast började klubbarnas sportchefer göra listor över potentiella nyförvärv.

De tillgängliga spelarna blir nu fler när vi nås av beskedet att Mälarstrand Uniteds manager Hanz Malmén inte kommer överens med klubben om nytt kontrakt och lämnar ligan. Mälarstrand United blir därmed en vilande klubb som inte deltar i ligan till kommande säsong. PES-bladet tackar Hanz för hanz (förlåt) tid i ligan och hoppas att han gör comeback i framtiden. Spännande namn som blir tillgängliga i draften är därmed Lewandowski, Icardi, Lucas Hernandez och Kingsley Coman för att nämna några.

Det är ännu inte klart exakt hur upplägget för draften blir då eventuella nya klubbar behöver värva ihop en hel trupp. Och nya klubbar ser det ut att bli.

För i samma stund som vi nås av nyheten om Malméns avhopp, kommer ytterligare besked om att en nygammal bekantskap gör comeback. Joakim “Glapp” Eriksson och klassiska klubben Real Brandthovda är tillbaka till PES 2021. Spännande!

Det ryktas även om att förhandlingar sker med ytterligare en gammal bekanting, i Matheus Larsson som basar över Dynamo Haga. Inget ska vara klart, men intresse ska helt klart finnas. Stämmer detta kan kommande säsong bli riktigt intressant att följa.

Erik Diva