SÖDERHOLM TAR TIMEOUT

Så sent som igår nåddes vi av nyheten att Hanz Malmén lämnar PES-Ligan, idag kommer ytterligare tråkiga besked. Skultunas mångårige och respekterade manager Erik Söderholm tar timeout och lämnar ligan på obestämd tid.

Skultuna Rangers har alltså gjort sitt i PES-Ligan, åtminstone för den här gången. Sex år blev det och som bäst lyckades man vid två tillfällen placera sig på fjärde plats i tabellen. Efter ett par tröga inledande säsonger blev man ganska snabbt en klubb att räkna med och Söderholm en respekterad manager. Han förespråkade en direkt spelstil och ville gärna ta sig till avslut så snabbt som möjligt. Pierre-Emerick Aubameyang har under hela tiden varit klubbens mest lysande stjärna och Söderholm personliga favorit:

Jag nåddes av beskedet under förmiddagen och precis som övriga lagkamrater tycker jag förstås att det är extremt tråkigt att det blir som det blir. Jag har hela tiden trivts väldigt bra i klubben och hade önskat stanna karriären ut. Nu blir det dock nya utmaningar och det blir intressant att se om någon av toppklubbarna vill satsa på mig. Jag hoppas naturligtvis hamna i en ambitiös klubb med aspirationer på ligatiteln.

Pierre-Emerick Aubameyang

Förutom Aubameyang blir även namnkunniga spelare som Jadon Sancho, Leroy Sané, Raphael Varane och Marco Reus tillgängliga i draften som kan komma att innehålla rekormånga tunga namn. Ännu är ingen ersättare utsedd även om det fortfarande spekuleras i Dynamo Haga och Matheus Larsson. Det kan även bli så att någon ny manager får testa vingarna, alternativt att ligan till nästa säsong bara utgörs av 9 klubbar.

Fler sillynyheter lär följa. Vi tackar Erik Söderholm för ditt deltagande i PES-Ligan och hoppas att du är tillbaka på arenorna redan nästa år.

Simon Pank