PES-BLADET TIPPAR! PLATS 3

Då var vi slutligen framme vid pallplatserna. På plats 3 hittar vi…

mff

 

 

 

3. MÄLARDALEN FF

Grundad: 2010
Ligatitlar: 4
Färger: Röd/blå
Arena: MFF Stadium (59 000)
Manager: Robin Berglund

Värde spelartrupp: 3,7 Miljarder
Medelskill: 88,5
Medelålder: 29,3

På banken: 178 Miljoner.

Nyförvärv: Robin Van Persie (CF)

Förluster: Carlos Vela (CF)

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

SPELARTRUPP

Målvakter: +++++

Kommentar: Världens bästa målvakt Manuel Neuer (95) ger Berglund ovärderlig trygghet i de bakre leden. Nigerianske Enyama (89) backup.

Försvarare: +++

Kommentar: Chillini (91) har varit i klubben länge och bär kaptensbindeln. Dani Alves (91) tillför fart och teknik på högerbacken.

Mittfält: ++++

Kommentar: Pirlo (89) och Iniesta (92) har varit med hur länge som helst, men tillför fortfarande kvalitet på det inre mittfältet. Cazorla (90) och Eriksen (89) även de viktiga spelare.

Anfall: ++++

Kommentar: Fansens och manager Berglunds favorit Benzema (91) väntas leda lagets offensiv även i år. Nygamla Van Persie (91) hoppas också på speltid. Harry Kane (88) kan bli en joker.

Totalt: 16+

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *
Erik Divas analys:

Mälardalen FF har inte riktigt gått att känna igen de senaste åren. Klubben som under en period dominerade ligan och plockade hem fyra ligatitlar, har hamnat i en svacka och de fyra senaste säsongerna haft slutplaceringar på plats 3-4-5-5. En nedåtgående spiral som förr eller senare måste vändas, för Robin Berglund skull. En klubb som MFF med dess krävande supportrar accepterar inte hur mycket som helst. Debatten på diverse internetforum har den senaste tiden varit hätsk och många menar att klubben måste tänka i nya banor för att återfå sin status som en av giganterna i PES-Ligan. Medelåldern på 29,3 är klart äldst och köpet av en nygammal “föredetting” som Van Persie, 32, spär på kritiken. Varför tror vi på PES-Bladet att MFF slutar topp-3 då? Jo, av den enkla anledningen att MFF sett ruskigt bra ut på försäsongen och har det som krävs i form av kunskap, skicklighet och rutin för att hålla en hög nivå över en hel säsong. PES 2016 kommer passa MFF utmärkt och en tredjeplats kan faktiskt vara i underkant. Klubbens “totalfotboll” med press över hela planen, skickliga tekniker, speluppläggare och giftiga avslutare blir en svår nöt för samtliga motståndare att knäcka.  

Målsättning säsongen 2016/1?

– Målet är att vinna titel nummer 5! Spela alla matcher under mitt styre och ligatiteln är ett faktum, MFF är tillbaka! Jag har varit ute i världen o samlat kunskaper som jag nu anammar i vår klubb.

Vem blir din viktigaste spelare?

– På planen är det Pirlo som styr laget tillsammans med Iniesta! Karim Benzema gör målen och Martin Olsson håller låda i omklädningsrummet.

Vilken spelare får sitt genombrott i år?

– Christian Eriksen kommer att glänsa med sin fart, teknik, skott & spelförståelse! Van Persie är tillbaka och MFF vet hur man behandlar en sådan spelare tillskillnad från Skultuna

Vilken klubb vinner ligan?

– Mälardalen FF

Vem vinner skytteligan?

– Benzema eller Ronaldo! finns det ens någon annan som skulle klara det? Tveksamt….

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

“Fem snabba”

Ronaldo eller Messi?

– Messi

Öl eller Vin?

– Öl

Bollinnehav eller kontring?

– Kontring

La Liga eller Premier League?

– Premier League

Hiphop eller Rock?

– Hiphop

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

1.

2.

3. Mälardalen FF

4. AC Haga

5. Bjurhovda United

6. Real Brandthovda

7. Skultuna Rangers

8. Dynamo Haga

9. Irsta BK

10. IFK Hökåsen

Skribent: Erik Diva