PES-BLADET TIPPAR! PLATS 4

Nu börjar det verkligen hetta till. Vilken klubb hamnar precis utanför topp-3? På plats 4 hittar vi…

haga

 

 

 

4. AC HAGA

Grundad: 2013
Ligatitlar: 1
Färger: Ljusblå/vit
Arena: Nya Ringvallen (54 000)
Manager: Isak Göthsson

Värde spelartrupp: 4 Miljarder
Medelskill: 88,2
Medelålder: 26,2

På banken: 34 Miljoner.

Nyförvärv: Memphis Depay (YMF), Jose Luis Gaya (VB), Javier Pastore (OMF), Dos Santos Ramires (IMF)

Förluster: Keisuke Honda (OMF), Seydou Doumbia (CF), Juan Cuadrado (YMF), Jeremy Menez (SA)

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

SPELARTRUPP

Målvakter: ++++

Kommentar: Har i De Gea (92) en av ligans bästa målvakter. Given i startelvan och backas upp av rutinerade Diego Lopez (87)..

Försvarare: +++

Kommentar: Kompetent mittbackspar med Thiago Silva (93) i spetsen, kompletterad av landsmannen David Luiz (90). Något tunnare på ytterbackssidan. Nyförvävet Gaya (87) spännande framtidsnamn.

Mittfält: ++++

Kommentar: Yaya Toure (91) balanserar upp ett annars offensivt mittfält med kreativa spelare som Hazard (94) och Oscar (90). Talangfulle Memphis Depay (88) väntas även han ta plats i startelvan.

Anfall: ++++

Kommentar: Anfallsstjärnan Diego Costa (92) har öst in mål de senaste säsongerna och varit största anledningen till klubbens succé. Lukaku (89) agerar ersättare och inhoppare.

Totalt: 15+

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *
Erik Divas analys:

AC Haga gör sin femte säsong i PES-Ligan och har rekordsnabbt etablerat sig i toppskiktet. Redan tredje säsongen (2015/1) vann klubben ligatiteln som sedan följdes upp med en tredjeplats säsongen därpå. Det mesta tyder på att de klamrat sig fast däruppe för att stanna och även denna säsong kan bli riktigt rolig för de ljusblå. Frågetecknet är dock hur väl man lyckas hantera övergången till PES 2016 och PS4. Som vi vet kan spelupplevelsen från spel till spel variera och ser vi krasst på det har man egentligen bara bevisat sig som topplag på ett spel – PES 2015. Som manager är  Göthsson noggrann och beräknande och har präntat in en snabb, aggressiv fotboll hos spelarna. På Nya Ringvallen är han geniförklarad och älskad av fansen som “The Special One”, som tog dem hela vägen från djupaste havsbotten till kungatronen. Spelmässigt startar anfallen allt som oftast hos skicklige Yaya Touré som med sin otroliga fysik är svårmanövrerad i närkampsspelet men samtidigt effektiv i passningsspelet. Lyckas han mata kvicksilvret Hazard eller Diego Costa med rätt bollar blir man svårstoppade. Intressant blir att följa hur Göthsson tänkt spela in Memphis Depay och Javier Pastore i laget; två spelare som definitivt kan tillföra ytterligare dimensioner i lagets offensiv. AC Haga kommer säkerligen vara med och nosa på toppen även denna säsong, men räcker det ända fram? Förhandstipset i den tuffa konkurrensen landar på en fjärdeplats.

Målsättning säsongen 2016/1?

– Topp 3.

Vem blir din viktigaste spelare?

– Diego Costa och Thiago Silva.

Vilken spelare får sitt genombrott i år?

– Gaya.

Vilken klubb vinner ligan?

– Det står mellan topp 3 de två senaste säsongerna. MFF kan möjligtvis resa sig ur sin Liverpool-trend där i mellanträsket där man suttit fast i ett par säsonger.

Vem vinner skytteligan?

– Ronaldo eller Diego Costa.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

“Fem snabba”

Ronaldo eller Messi?

– Ronaldo.

Öl eller Vin?

– Inget av det. Starksprit.

Bollinnehav eller kontring?

– Kontring.

La Liga eller Premier League?

– PL alla dagar i veckan.

Hiphop eller Rock?

-Hiphop.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

1.

2.

3.

4. AC Haga

5. Bjurhovda United

6. Real Brandthovda

7. Skultuna Rangers

8. Dynamo Haga

9. Irsta BK

10. IFK Hökåsen

Skribent: Erik Diva