PES-BLADET TIPPAR! PLATS 5

Vi befinner oss på övre halvan! Och på plats 5 hittar vi…

bjurhovda

 

 

 

5. BJURHOVDA UNITED

Grundad: 2010
Ligatitlar: 0
Färger: Grön/vit
Arena: Bjurhovda Arena (59 000)
Manager: Johan Lindblom

Värde spelartrupp: 4,1 Miljarder
Medelskill: 88,3
Medelålder: 25,5

På banken: 294 Miljoner.

Nyförvärv: Anthony Martial (CF)

Förluster: Isaac Kiese Thelin (CF)

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

SPELARTRUPP

Målvakter: ++++

Kommentar: Jämnstark målvaktsuppsättning i Hart (90) och Sirigu (90). Hart är Lindbloms favorit och får fortsatt förtroende.

Försvarare: +++

Kommentar: Ivanovic (91) är klubbens ryggrad tillika ledargestalt i försvaret. Alba (89) och Azpilicueta (89) håller hög klass på ytterbackspositionerna.

Mittfält: +++

Kommentar: Verratti (90) och Özil (91) är två spelskickliga mittfältare som kompletteras av mer kraftfulle Fellaini (88). Bänken är dock i tunnaste laget och skulle behöva förstärkas.

Anfall: ++++

Kommentar: Messi (98) är ensam värd betyget 5+. Övriga anfallarne befinner sig dock inte på samma nivå även om Balotelli (88) varit otroligt viktig för klubben. Schurrle (89) väntas även han få starta.

Totalt: 14+

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *
Erik Divas analys:

De som följt PES-Ligan en längre tid känner väl till klubben och manager Johan Lindbloms historia. Bjurhovda United grundades 2010 som ensam nykomling bland rutinerade motståndare och till en början var frågan inte om man skulle förlora, utan med hur mycket. Ligan har under åren sett många managers komma och gå då de snabbt tröttnat på att förlora och gett upp. Det kräver ett visst psyke, ett psyke som Lindblom besitter för att ta sig igenom hundåren och sakta men säkert klättra mot toppen. Säsong 2014/2 kom genombrottet då man inledde säsongen med 11 segrar på de 12 första omgångarna, för att sista spelkvällen snöpligt tappa titeln till ett formtoppat Gidde Jokers. United var plötsligt att räkna med och är inte längre en klubb man  kan snacka bort ur titeldiskussioner. Så är även fallet inför 2016/1. Det höga aggressiva försvarsspelet kan stundtals kännas omöjligt att ta sig igenom. De snabba precisa bollarna i djupled mot Messi och Balotelli kan skära hål i vilket försvar som helst. Lyckas Bjurhovda spela på sin högstanivå säsongen igenom blir man farliga och kan gå hur långt som helst. Men skulle nyckelspelarna saknas för ofta och Lindblom tvingas kasta in sina reserver, kan en och annan dip komma. Förhandstipset landar på en stabil femteplats.

Målsättning säsongen 2016/1?

– Att sticka iväg i toppen redan från början.

Vem blir din viktigaste spelare?

– Messi.

Vilken spelare får sitt genombrott i år?

– Martial.

Vilken klubb vinner ligan?

– Allt kan hända.

Vem vinner skytteligan?

– Messi.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

“Fem snabba”

Ronaldo eller Messi?

– Messi.

Öl eller Vin?

– Öl.

Bollinnehav eller kontring?

– Kontring.

La Liga eller Premier League?

– Premier League.

Hiphop eller Rock?

-Hiphop.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

1.

2.

3.

4.

5. Bjurhovda United

6. Real Brandthovda

7. Skultuna Rangers

8. Dynamo Haga

9. Irsta BK

10. IFK Hökåsen

Skribent: Erik Diva