PES-BLADET TIPPAR! PLATS 6

Nedräkningen fortsätter! Nu är vi inte långt från den absoluta toppen. På plats 6 hittar vi…

brandthovda

6. REAL BRANDTHOVDA

Grundad: 2014
Ligatitlar: 0
Färger: Orange/vit
Arena: Santiago Brandthovdabeu (53 500)
Manager: Joakim Eriksson

Värde spelartrupp: 4,1 Miljarder
Medelskill: 88,0
Medelålder: 24,4

På banken: 316 Miljoner.

Nyförvärv: Inga

Förluster: Inga

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

SPELARTRUPP

Målvakter: +++

Kommentar: Samir Handanovic (89) än så länge ohotad etta på målvaktsposten. Unge, spännande Perin (86) spås en lysande framtid.

Försvarare: +++

Kommentar: Ett av ligans på pappret svagaste försvar. Men spelare som Marquinhos (89) och Carvajal (89) kan snart passera 90-strecket. I Marcelo (91) har man en av världens bästa vänsterbackar.

Mittfält: ++++

Kommentar: På mittfältet hittar vi många ben med mycket boll i sig. Fabregas (90) är speluppläggaren som tillsammans med De Bruyne (90) och James Rodriguez (90) skall stå för de kreativa lösningarna. Lucas Moura (89) en tempostark spelare.

Anfall: ++++

Kommentar: Thomas Muller (93) är klubbens stora ikon och hjälte och bildar tillsammans med målfarlige Cavani (90) ett fruktat anfall. På bänken finns spelare som Llorente (88) och Morata (87).

Totalt: 14+

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *
Erik Divas analys:

Real Brandthovda svarade för en smärre bragd när man redan under debutsäsongen (2015/1) var med och tampades i toppen om ligaguldet. Det hela mynnade ut i en mycket fin fjärdeplats framför giganter som MFF och Bjurhovda United. Anfallsduon Muller och Cavani pangade in hela 29 mål tillsammans och den totala målskörden (46) var störst av samtliga lag. Man lyckades inte följa upp bedriften, men en sjätteplats och bara tre poäng från topp-3, måste ändå ses som klart godkänt. Joakim Eriksson är en rak och tydlig ledare som inte gör någon hemlighet av att han tycker om anfallare och gärna satsar på unga spelare. Med en medelålder på 24,4 är truppen ligans klart yngsta. Bakom de största stjärnorna knackar talangerna ivrigt på dörren och redan denna säsong ser vi säkert nya stjärnor födas in i den orangea tröjan. Erikssons tro på de egna spelarna och försiktighet på transfermarknaden är en frisk fläkt i korrelation till dagens penningstinna fotbollsbusiness, som PES-ligan personifierar. Rent taktiskt fotbollsmässigt, har klubben hakat på det koppel av klubbar som spelar med hög press och snabba omställningar. Offensivt gillar Eriksson att hitta triangelspel på ett och två tillslag där bollen inte sällan hamnar hos Muller som avslutare. Real Brandthovda slutar även denna säsong i mittenregionen och en sjätteplats känns som ett gångbart förhandstips.

Frågestund med Joakim Eriksson:

Målsättning säsongen 2016/1?

– Att vara med i toppen.

Vem blir din viktigaste spelare?

– Thomas Muller.

Vilken spelare får sitt genombrott i år?

– Max Meyer.

Vilken klubb vinner ligan?

– Hajduk Hökåsen eller Gidde Jokers.

Vem vinner skytteligan?

– Ronaldo.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

“Fem snabba”

Ronaldo eller Messi?

– Varken eller!

Öl eller Vin?

– Öl.

Bollinnehav eller kontring?

– Kontring.

La Liga eller Premier League?

– Premier League.

Hiphop eller Rock?

-Hiphop.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

1.

2.

3.

4.

5.

6. Real Brandthovda

7. Skultuna Rangers

8. Dynamo Haga

9. Irsta BK

10. IFK Hökåsen

Skribent: Erik Diva