REAL BRANDTHOVDA

Grundad: 2014
Klubbfärger:
Orange/svart/vit
Manager:
Joakim Eriksson
Arena: Santiago Brandthovdabeu
Aktiv:
2014-2019, 2021-
Bästa placering:
4
Senaste placering:

Antal ligatitlar:
0
Antal cuptitlar:
0
Kultspelare:
Cavani, De Bruyne, Muller

Real Brandthovda grundades av Joakim “Glapp” Eriksson 2014 och blev då en av fyra nya klubbar när ligan expanderade från 6 till 10 lag. Klubben stod för en fantastisk debutsäsong och slutade på fjärde plats – förövrigt klubbens bästa notering hittills i ligasammanhang. Den offensiva trion De Bruyne-Muller-Cavani satte skräck i många motståndarförsvar och öste in poäng under de inledande åren.

Efter säsong 2019 tog Eriksson en paus från ligan och gjorde sedermera comeback till säsong 2021, som blev spoilerad av Covid-19.

Real Brandthovda vill spela en offensiv, frejdig passningorienterad fotboll med få touch på bollen. Man sätter tidig press på motståndaren i försvarsspelet vilket tyvärr också kan öppna upp ytor i defensiven.

“Derby-de-Hovda” mot Bjurhovda United är för lokalbefolkningen i Västerås östra delar de kanske mest upphaussade matcherna på spelprogramet. Trots att man historiskt brukar ha svårt att besegra Lindbloms United är stämningen på anrika Brandthovdabeu aldrig så elektrisk som vid dessa tillfällen.

September, 2014

Klubben grundades

Real Brandthovda gjorde sin första säsong i PES-Ligan. (PES 2015)

4:e plats

Klubben placerade sig för första gången bland de fyra bästa. (PES 2015)

Januari, 2015