RONALDO: “VILL VINNA FLER TITLAR”

ronaldoPES-Bladets Simon Pank träffar en av PES-Ligans allra största profiler för en pratstund om Hajduk, framtid och rekord.

Cristiano Ronaldo har hunnit med mycket det senaste året. Han vann sin fjärde ligatitel med Hajduk i januari, blev 31 i februari och så passade han av bara farten på att bli först över drömgränsen 100 mål i PES-ligan så sent som förra månaden. Innan Diego Costa vann skytteligan senast kunde han även stoltsera med tre skytteligasegrar i rad. Med facit i hand är det svårt att med ord värdera hans status i klubben som historiskt är störst med åtta ligatitlar. Vi möter upp på spelarfiket inuti Hajduks påkostade träningsanläggning ett stenkast från Hajduk Arena.

Cristiano, hur trivs du i FC Hajduk Hökåsen?

“Jag trivs såklart väldigt bra. Jag har varit här väldigt länge nu och känner inte att det finns någon anledning att röra på mig. Vi har ett väldigt starkt lag och kan utmana om ligatiteln varje säsong. Det är det som driver mig, att vinna fler ligatitlar med klubben.”

Vinner ni år?

“Det är en väldigt svår fråga att svara på. Du har klubbar som AC Haga och Gidde Jokers som brukar vara starka, men även Dynamo Haga och Real Brandthovda som fått en bra start i år. Vi får vänta och se men jag känner att vi har något stort på gång.”

Hur står sig årets upplaga av Hajduk mot föregående säsongers?

“Jag känner att vi är starkare än på länge. Vi har fyllt på med duktiga spelare i varje lagdel och blandat erfarenhet med ungdomlig entusiasm. Kroos är givetvis en fantastisk spelare och ett välkommen nyförvärv. Hans crossbollar och precision med högerfoten går inte att jämföra med någon annan spelare i världen, nu när Pirlo lämnat MFF och ligan. Sedan behöver jag inte ens nämna hur viktiga spelare som Pogba, Neymar och Griezmann är för laget. Det är världsklasspelare rakt igenom. Sedan har unga spelare som Pjaca och Asensio också anlutit och man kan se på träning att de har alla möjligheter att växa ut till framtida storspelare.”

Om vi ska prata om individuella prestationer, finns det något kvar att uppnå för dig?

“Det var såklart stort för mig att bli först över drömgränsen på 100 mål. Det var ett kvitto på att jag gjort bra ifrån mig i ligan. Mina tre skytteligasegrar i rad är också något som alltid kommer finnas inskrivet i rekordböckerna. Nu handlar det bara om att fortsätta producera och göra rekorden än mer svårslagna. Kan jag kanske passera 200 mål innan jag slutar är det såklart någonting att sträva efter. Detsamma gäller skytteligasegrar, jag vill vinna så många som möjligt. Men störst för mig vore att få vara med och spela hem Hajduks tionde ligatitel och fira en “La Decima” med hela klubben. Vi är bara två titlar ifrån.”

Framtiden då? Kommer du att spela för Hajduk tills du lägger skorna på hyllan eller finns det någon annan utmaning som lockar dig?

“Som jag nämnde nyss har jag vissa målsättningar kvar i Hajduk. Men skulle jag en dag känna att jag inte har mer att uträtta i klubben kan det absolut bli fråga om en flytt. Jag imponeras av Västerås Citys nya projekt och skulle inte ha något emot att spela mina mina hemmamatcher på Cityarenan. Men mycket kan hända och jag är redan 31 år så vi får se hur kroppen känns i framtiden.”

Jag tackar för intervjun och ser samtidigt hur resterande del av truppen beger sig ut på planen för ett träningspass. När jag frågar om inte Ronaldo ska delta svarar han med glimten i ögat att han kommer när han kommer och det går sannerligen inte att ta miste på hans stjärnstatus i klubben.

Skribent: Simon Pank