SILLY SEASON – FÖNSTRETS TIO BÄSTA VÄRVNINGAR (2017/2)

Då transferfönstret är över passar PES-Bladets Erik Diva på att lista de tio bästa köpen för denna gång. Det blev ett något lugnare fönster än senast, både gällande övergångssummor och antalet köp. Därmed inte sagt att det inte blev ett gäng intressanta transfers. Listan ämnar återge vilka värvningar som var bäst för respektive klubb utifrån behov och vad de tillför på sikt. Trevlig läsning!

belotti10. Andrea Belotti, Mälardalen FF, 219M

23, 87, CF

 

Italienaren som på senare tid öst in mål i Serie A kan möjligen bli självaste klubbikonen Benzemas arvtagare framöver. Snabb, stark och med en näsa för mål beskrivs han som en klassisk center som trivs bäst centralt i anfallslinjen. Har redan debuterat i landslaget men får än så länge ses som backup till nämnde Benzema och kedjekompisen Harry Kane.

van dijk9. Virgil Van Dijk, Irsta BK, 290M

25, 88, MB

 

IBK har länge jagat ett komplement till självskrivne Mats Hummels i mittförsvaret. Man har tidigare förlitat sig till gamle Skrtel och en Sakho med tydliga auktoritära problem. I Virgil Van Dijk får man en kompetent mittback som är trygg med bollen och resolut i närkampspelet. Lär ta en tröja direkt och blir säkerligen med sin spelstil en viktig injektion i truppen.

gameiro8. Kevin Gameiro, Bäckby United, 199M

29, 89, CF

 

Kan möjligen Gameiro vara svaret på Bäckbys måltorka? De är troligen inte så enkelt då det varit många element i lagets offensiva spel som fallerat. Klart är dock att man förstärker med en pålitlig målskytt som köps för att gå direkt in i startelvan. Enligt källor jobbar man även hårt med att få bukt på defensiven och blir man lite starkare i båda riktningar kan situationen kanske ljusna något framöver.

bernardeschi7. Federico Bernardeschi, IFK Hökåsen, 310M

23, 88, YMF

 

Den finurligt tekniske playmakern kan spela båda som ytter eller släpande anfallare och ger manager Winge både alternativ och potential för framtiden. Konkurrerar i nuläget främst med Salah och Willian om en startplats och lär få några chanser redan denna säsong. IFK:s lagbygge ser onekligen intressant ut och kanske kan man redan denna säsong börja snegla mot placeringar högre upp i tabellen.

brandt6. Julian Brandt, Skultuna Rangers, 280M

20, 87, YMF

 

Den tyske supertalangen, som spås bli den nye Marco Reus, är ännu för ung för att gå direkt in i startelvan i ett namnkunnigt Skultuna. Dock är värvningen spännande på sikt och klassiskt stiltypisk för Erik Söderholm. Kraftfull, teknisk och nordeuropeiskt taktiskt skolad. Inom ett par säsonger är Brandt ett aktat namn i PES-Ligan, ta mig på orden.

iwobi5. Alex Iwobi, FC Hajduk Hökåsen, 400M

20, 87, YMF

 

Iwobi får likt Brandt i Skultuna svårt att ta en startplats, och i detta fall någon speltid alls i ett stjärnspäckat Hajduk. Men värvningen och det medföljande priset är ett statement om att Mårtens vet vilka spelare han vill ha och att han är beredd att betala. Iwobi är redan trots sin ringa ålder en mycket allsidig offensiv spelare som producerar mål och assist när han får chansen.

guerreiro4. Raphael Guerreiro, Västerås City, 236M

23, 88, VB

 

Vänsterbackspositionen var manager Anderssons första prioritet detta fönster och i retrospekt måste han vara nöjd med utdelningen. Trots att han enligt rapporter helst hade sett Marcos Alonso springa ut på Cityarenan är Guerreiro ett minst lika bra alternativ. Portugisen kliver rakt in i startelvan och kan med sin fina offensiv ge klubben ytterligare en dimension i anfallet.

tah3. Jonathan Tah, Dynamo Haga, 240M

20, 87, MB

 

Kanske världens mest spännande unga mittback just nu. Då mittförsvaret samtidigt är Dynamos kanske svagaste länk känns värvningen naturlig och genomtänkt. Tah kompletterar rutinerade spelare som Benatia och Alderwiereld och det är inte omöjligt att han ges speltid redan denna säsong. En fysisk bjässe som inte förlorar många närkamper.

hamsik2. Marek Hamsik, Bjurhovda United, 188M

29, 88, OMF

 

Johan Lindblom förstärker med en mycket underskattad spelare som i vissa sekvenser kan vara magisk i sin offensiva mittfältsroll. Fick inte riktigt chansen i Skultuna och lämnade klubben i vredesmod efter en dispyt med Erik Söderholm. Väntas komplettera Mesut Özil men kan samtidigt med bravur spela bakom i den centrala mittfältsrollen. Prisvärd.

wijnaldum1. Georginio Wijnaldum, IFK Hökåsen, 310M

25, 89, OMF

 

Holländaren som även han kommer från en misslyckad sejour i Skultuna Rangers, har visat att han har mycket fotboll i sig. En dynamisk tvåvägspelare som inte sällan kommer med i målprotokollet och är spelartypen Daniel Winge saknat i luckan bakom Suarez och Higuain. IFK känns som fönstrets kanske störste vinnare med nyttiga värvningar på flera positioner.

Bubblare: Christian Pulisic – Dynamo Haga, Thomas Lemar – Västerås City, Marcos Alonso – Mälardalen FF, Denis Suarez – Bäckby United, Corentin Tolisso – Bjurhovda United

Erik Diva