SILLY SEASON – FÖNSTRETS TIO BÄSTA VÄRVNINGAR

Vad passar bättre på fönstrets sista dag än en summering? PES-Bladets Erik Diva listar de tio bästa köpen, häng med!

 

bailly10. Eric Bally, Skultuna Rangers, 350M

22, 87, MB

Erik Söderholm lyckades sno åt sig en av världens största mittbackstalanger för den nätta summan av 350 millar. Ivorianen kommer från fattiga förhållanden och spelade för första gången på en riktig elvamannaplan vid 18 års ålder. Mängder med potential finns och med finslipning av taktiska element kan Bailly blomma ut till en av världens bästa på positionen.

xhaka9. Granit Xhaka, Västerås City, 280M

24, 89, IMF

280M måste ses som en låg prislapp för schweizaren som skulle ta plats i vilken trupp som helst i PES-Ligan. I nystartade Västerås City får han givetvis en nyckelroll och väntas komponera innermittfält tillsammans med William Caralho. Kan Xhaka vara spelartypen Andersson saknat?

dembele8. Ousmane Dembele, Dynamo Haga, 410M

19, 87, SA

Dembele kan bäst beskrivas som en naturkraft med sin fantastiska snabbhet och fysik. Han har alla förutsättningar att utvecklas till en toppanfallare under Matheus Larssons ledning. Får säkerligen stå på tillväxt då han får svårt att tampas med spelare som Robben, Lewandowski och Reus om en startplats.

kimmich7. Joshua Kimmich, Mälardalen FF, 280M

22, 88, DMF

Det har länge talats om att MFF varit i behov av föryngring och Kimmich bör ses som en utomordentlig arvtagare till virtousen Andrea Pirlo på det centrala mittfältet. Han är måhända inte lika elegant i sin spelstil, men tillför dynamik och mångsidighet. Tysken kan spela såväl ytterback som mittback och beskrivs som en ledartyp och framtida kaptensämne i MFF-lägret.

rashford6. Marcus Rashford, Real Brandthovda, 750M

19, 87, CF

Den stora snackisen under transferfönstret. Många ryckte i den unge engelsmannen men till slut klev Jocke “Glapp” Eriksson in med den tjocka plånboken och gladde Real-fansen. 750M för en 19-åring är mycket pengar och frågan är hur Rashford klarar pressen utifrån? Kan på sikt tillföra otroligt mycket i offensiven.

kante5. N´golo Kanté, AC Haga, 350M

25, 90, IMF

Kanté är mästarklubbens största profilvärvning till nästa säsong och väntas få en viktig roll på mittfältet. Det spekuleras ihärdigt kring huruvida fransmannen ska peta en åldrande Yaya Touré eller om de ska få chansen tillsammans. Göthsson har varit fåordig i pressen kring hur han skall formera laget när de går in i säsongen som titelförsvarare.

payet4. Dmitri Payet, Skultuna Rangers, 350M

30, 90, YMF

350M för en 29-åring? Summan kan visserligen kännas ovanligt hög, men Payet är ingen vanlig spelare. Han har utvecklats över tid och varit oerhört bra det senaste året. Payet tillför teknik, kreativitet och är lika vass med båda fötterna. En kanonvärvning för ett storsatsande Skultuna Rangers.

saul3. Saul Niguez, Bjurhovda United, 460M

22, 89, YMF

Den tredje dyraste värvningen under fönstret och ett viktigt statement för Johan Lindblom och klubbens vidare satsning. Bjurhovda måste ses som förra säsongens besvikelse och med värvningen av Saul kan Bjurhovda-fansen blicka framåt med hopp inför nästa säsong. Niguez är en mångsidig spelare med god blick för spelet. Väntas främst konkurrera med Schurrle och Coman om en startplats.

carrasco

2. Yannick Carrasco, Västerås City, 340M

23, 89, SA

Många blir kanske förvånade över att hitta den relativt anonyme belgaren så högt upp på listan som andra plats. Men ta mig på orden, Carrasco kommer att slå igenom på allvar. Farten, fantasin och dribblingarna är hans starkaste vapen och kan bli extremt viktig i Citys jakt på framskjutna positioner i tabellen. Mycket spännande värvning.

kroos1. Toni Kroos, FC Hajduk Hökåsen, 817M (inkusive spelare i motsatt riktning)

26, 92, IMF

Räknar man det totala värdet på affären, är Toni Kroos den dyraste värvningen i PES-Ligans historia. Idiotiska summor eller väl investerade pengar? Det återstår att se. Rent fotbollsmässigt är Kroos en av de absolut bästa centrala mittfältarna i världen och kan tillsammans med Pogba dominera matcher på ett sätt som manager Kalle Mårtens önskar.

Bubblare: Victor Nilsson-Lindelöf – IFK Hökåsen, Gregorz Krychiowiak – IFK Hökåsen, Leroy Sané – Skultuna Rangers, Kelechi Iheanacho – Gidde Jokers FC, Manuel Nolito – Bäckby United FC

Erik Diva, PES-Bladet