SKULTUNA RYCKER I HAJDUK-DUO

ardagodinboateng

Turan, Godin och Boateng

Skultuna Rangers har minst sagt varit aktiva på transfermarknaden denna säsong. Man har redan hunnit göra klart med Bastian Schweinsteiger och Nemanja Matic och sälja Arjen Robben. Nästa spelare på väg in kan möjligen vara en duo från Hajduk Hökåsen, Arda Turan och Diego Godin.

Det har redan varit på tapeten, men pålitliga källor menar nu att Skultuna stått för en kraftig höjning av budet som skall innefatta mittbacken Jerome Boateng och en summa kring 150-175 miljoner. Hajduk skall tidigare nekat ett längre bud kring 90 miljoner. Erik Söderholm sägs beundra Arda Turans teknik och speluppfattning och skulle kunna vara pusselbiten som täpper igen luckan efter Robben. Diego Godins aggresivitet och huvudspel skall också vara något truppen saknar då de släppt in överlägset flest antal mål denna säsong.

Söderholm bekräftar och bjuder på detaljer.

– Vi kan bekräfta att vi är intresserade av de båda och har följt dem en längre tid. Jag har diskuterat mycket med min assisterande tränare Harald Stenkorg som har många års erfarenhet av transfers mm och vi har tillsammans beslutat oss om att försöka värva Arda Turan, främst som ersättare för Robben som vi nyss sålde. Godin skulle vara en väldigt bra ersättare för Jerome om denna affären gick hem och vi har, precis som med Turan bevakat Godin under en längre tid.

Vad skulle då Hajduk tjäna på affären? Förutom sköna slantar in på kontot får de en mittback av hög klass som i rätt omgivning skulle kunna växa ytterligare. Arda Turan har fått nöja sig med en start och ett inhopp och sägs vara frustrerad över sin situation. Vid 27 års ålder vill han säkerligen starta varje match och utmaningen i att lyfta ett sjunkande Skultuna kan tyckas lockande. Där skulle Hajduk samtidigt bli av med en potentiell problemmakare och istället investera i något yngre, mer utvecklingsbart.

Hajduk Hökåsens manager Kalle Mårtens varken bekräftar eller förnekar att en affär är nära förestående.

– Vi har som policy att inte kommentera transferrykten.